Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، علی‌باقر طاهری نیا رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با سابقه ای افزون بر ۵۴ سال به مثابه کانون تفکر آموزش عالی است به این معنا که با دارا بودن گروه‌های پژوهشی تخصصی در حوزه آموزش عالی کانون تصمیم ساز و متولی انجام مطالعات بنیادین برای تحول در آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از ماموریت های موسسه را دانشگاه پژوهی دانست، به این معنی که نهاد دانشگاه برای مدیریت درست، نیاز به مطالعات میدانی دارد تا تصمیم های دانش پایه اتخاذ کند. در سطح وزارت علوم اتخاذ تصمیم های دانش پایه مبتنی بر مطالعات انجام شده در موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی است.

تدوین برنامه بخش آموزش عالی برنامه هفتم

رئیس موسسه تدوین برنامه هفتم توسعه در بخش آموزش عالی را از دیگر ماموریت های موسسه برشمرد و ادامه داد: موسسه، متولی تلفیق بخش آموزش عالی برنامه هفتم توسعه است و معاونت های وزارت علوم برای این امر نمایندگانی معرفی کردند که تحت عنوان کمیسیون تلفیق بخش آموزش عالی برنامه هفتم با محوریت موسسه کار خود را آغاز کردند. تلاش خواهد شد، بخش آموزش عالی برنامه هفتم توسعه مترقی‌تر از برنامه‌های اول تا ششم توسعه تدوین می شود. در این زمینه دبیرخانه شکل گرفت و ساختار و کمیته ها تعیین شد. پیش بینی می کنیم تا پایان تابستان سال جاری، نسخه نهایی بخش آموزش عالی برنامه هفتم را تحویل دهیم.
 

شبکه متخصصین آموزش عالی راه اندازی می‌شود

طاهری نیا در ادامه ایجاد شبکه متخصصین آموزش عالی (شماع) را از دیگر اقدامات مهم موسسه برشمرد و افزود: با توجه به اینکه موسسه کانون تفکر و تصمیم ساز آموزش عالی است، به جمع زیادی از پژوهشگران نیاز داریم، پژوهشگران متعددی در سطح کشور و شهرستان ها پراکنده هستند و با این شبکه سازی، متخصصان حوزه آموزش عالی را ساماندهی کنیم تا مطالعات پشتیبان تصمیم وزارت علوم را غنای کامل ببخشیم، فعالیت‌های مقدماتی ایجاد شبکه انجام شده است و فراخوان عضویت در شبکه متخصصان آموزش عالی به زودی منتشر می‌شود. منظور از متخصصان، افرادی هستند که در حوزه های موضوعی مرتبط با آموزش عالی از قبیل مدیریت و اقتصاد آموزش عالی و ... تخصص دارند و در گام بعدی این شبکه می‌تواند شبکه متخصصان بین‌المللی هم باشد.
 

۱۲ اقدام نوآورانه مؤسسه

طاهری نیا در ادامه اقدامات نوآورانه موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی را برشمرد و اعلام کرد:  طی ۵ ماه و ۱۲ روزی که فعالیت خود را در مؤسسه آغاز کرده ایم ۱۲ اقدام نوآورانه داشته‌ایم که در این زمینه می‌توان به  تولید بسته‌های سیاستی مدیریتی اشاره کرد وی گفت: در پنج ماه گذشته در هر هفت روز یک مساله برای مطالعه به مؤسسه ارجاع شده است به عنوان مثال می‌توان به تدوین مدل جامع تألیف و تدوین کتاب درسی دانشگاهی، آسیب شناسی لایحه پیشنهادی سنجش و پذیرش دانشجو، راهکارهای افزایش خودباوری و هویت مداری در دانشجویان و انجام پایان نامه و رساله به صورت گروهی و اشاره کرد
 وی همچنین دیگر اقدام نوآورانه موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی را  تهیه فُرمی تحت عنوان «اَزما» دانست و ادامه داد: پر کردن خلاء میان پژوهشگران و مدیران اجرایی، از دیگر برنامه های نوآورانه این موسسه است. در حالت عادی، پژوهشگر کار خود را انجام می دهد و خروجی مورد نظر خود را روی میز می گذارد. مدیر هم ممکن است به این پژوهش توجه نکند یا زبان آن را متوجه نشود. برای نیل به این هدف، نظامی را تحت عنوان «ایده پژوهشگران به زبان مدیران اجرایی» با عنوان اَزما تعریف کردیم.وی افزود: با این فرم یکی از خلاهای نظام مدیریتی ما که عبارتست از  گسست فکری مدیریتی است برطرف شود در این فُرم مانند پل بین پژوهشگر و مدیر اجرایی عمل می کند. از آنجایی که زبان پژوهشگر و مدیر اجرایی متفاوت است، این فُرم، پژوهش پژوهشگر را در قالب یک پاراگراف برای مدیر اجرایی بیان می کند.
 

مرجعیت موسسه در آمار آموزش عالی کشور

عضو شورای معاونین وزارت علوم با اشاره به سابقه پنجاه ساله انتشار آمار آموزش عالی توسط موسسه، موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی را مرجع رسمی آمار آموزش عالی دانست و از تولید و نشر گزارش های آماری ادواری در آینده ای نزدیک توسط موسه خبر داد.
دبیر مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با اشاره به وجود دبیرخانه هیأت امنای منطقه ۲ پژوهشی و دبیرخانه مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور در موسسه از واگذاری مسوولیت تدوین گزارش عملکرد وزارت علوم به موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی توسط وزیر علوم به موسسه نیز خبر داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پژوهش مطالعات بنیادی تحول آموزش عالی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی آموزش عالی آموزش عالی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۰۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش

طی حکمی از سوی  وزیر آموزش و پرورش، محمد خانی به عنوان مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی منصوب شد که در متن این حکم وی آمده است: «نظر به تعهد، تجارب و شایستگی جناب‌عالی نسبت به سطوح مختلف ماموریت‌ها و رسالت‌های تربیتی وزارت آموزش و پرورش به عنوان مدیر کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی منصوب می‌شوید.

انتظار می‌رود ضمن در نظر داشتن منویات رهبر معظم انقلاب، مفاد بیانیه گام دوم، شرح وظایف اداره کل و اسناد تحولی آموزش و پرورش در پیگیری مواد ذیل با رویکرد تحولی اهتمام و جدیت ویژه داشته باشید:

ـ بسیج خیل عظیم جوان و نوجوان فعال در قالب گروه‌ها و تشکل‌های جهادی و انقلابی به منظور جلوگیری از ایجاد، رواج و شیوع آسیبهای اخلاقی و اجتماعی در میان آنها

ـ برنامه‌ریزی و تلاش موثر فرهنگی و تربیتی در راستای شناسایی و زدودن عوامل مظاهر و ظواهر آسیب‌های اجتماعی داخل مدارس

ـ برنامه ریزی و تلاش موثر فرهنگی و تربیتی در راستای تبیین مصالح بنیادین کشور و نظام جمهوری اسلامی و ابعاد و شاخص‌های آن در مقایسه با نظام سلطه و جبهه دوست و دشمن برای دانش آموزان به منظور ایجاد مصونیت فکری در آنها و خنثی نمودن تبلیغات دروغین و گمراه کننده دشمنان

ـ تدوین برنامه‌های سالانه مبتنی بر عملکرد نظارت و ارزیابی جامع و سیستمی بر برنامه‌ها با رویکرد تضمین کیفیت در جهت تحقق برنامه‌های توسعه و اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

ـ برنامه‌ریزی برای بهسازی و بهره برداری حداکثری از فضاهای پرورشی اردوگاه‌ها و کانون‌های فرهنگی و تربیتی بر اساس اهداف تربیتی سند تحول بنیادین

ـ برنامه‌ریزی به منظور ایجاد سکوهای شناسایی، رشد و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان از طریق فراگیری فعالیت‌های پویا و با نشاط تربیتی، فرهنگی و هنری با رویکرد دینی و انقلابی با حضور کلیه ارکان تربیتی و بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در برنامه درسی و استفاده از ظرفیت مراکز رشد و فناوریهای نوین در طراحی برنامه‌های فرهنگی، هنری، اردویی به منظور پوشش حداکثری دانش آموزان

ـ تدوین شاخص‌های ارزیابی کیفی و اجرای طرح سنجش اثر بخشی فعالیت‌ها و برنامه‌ها و ارزیابی کیفی آن‌ها

ـ شناسایی و برقراری ارتباط مستمر و موثر با واحدهای متناظر استانی و نهادهای فرهنگی دولتی و بخش خصوصی در طراحی، تدوین و اجرای برنامه‌های مشترک استانی، منطقه‌ای و متمرکز و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود

ـ شناسایی و به کارگیری نیروهای کیفی و مناسب برای فضاهای پرورشی در سراسر کشور و ارتقا و اعتلای مستمر منابع و تجهیزات این فضاها متناسب با ماموریت‌ها و وظایف

امید است با توکل و استعانت از پیشگاه خداوند متعال، پیروی از منویات و مطالبات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و پیگیری سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی اینجانب با رعایت اصول «عدالت محوری»، «انقلابی گری»، «مردم داری»، «پاک دستی»، «فساد ستیزی» و قانون مداری دولت مردمی موفق و موید باشید توفیق روز افزون جناب عالی را در انجام وظایف محول از خداوند متعال مسئلت دارم».

گفتنی است حجت الاسلام خانی متولد سال ۱۳۶۳ و علاوه بر تحصیلات حوزوی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد کلام از دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری حکمت هنر است.

در سوابق اجرایی و علمی وی می‌توان به معاونت اداره کل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش، مدیریت هنرستان صدا و سیما،‌ همکاری با اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، معاونت پرورشی مدارس مختلف تهران، تدریس در دانشگاه و در مجموع ۱۴ سال کار آموزشی و تربیتی اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد